Hovedside

Folkedans

Den Danske Kvadrille Klub

Danse- og musikhistorie

Om Dansk Dansekultur

Kontakt

Links

Om Dansk Dansekultur

 

Denne hjemmeside er lavet af et ægtepar, hvis fritidsliv gennem mere end 30 år har haft omdrejningspunkt indenfor dans og musik.

 

Pia Sørensen:

Uddannelse: Kontoruddannelse – Amatørmusiker – Amatørviolinbygger - Folkedanser.

Hun lærte som barn at spille klaver og begyndte at spille violin som voksen. Hun begyndte også, som voksen, at danse folkedans, hvor hun lærte Per at kende – Hun har gennem tiden spillet klaver på mange forskellige folkedansehold.

Har tidligere været Landsformand for ”Foreningen til violinbygningens Fremme” gennem 24 år.

 

Per Sørensen:

Uddannelse: Erhvervspædagog – Folkedansepædagog – Amatørdanseforsker i 1700-1800-tals danseformer.
Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede. Han begyndte med at danse i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans og har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold. Han har skrevet mange artikler om dansens og musikkens historie.

Ligeledes har han haft talrige tillidsposter indenfor organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskaberne i folkedans.

 

Siden 1980 har vi arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. Det er os, der bl.a. har rekonstrueret ”Le Prince Imperial” og ”Otteturen-Promenadekvadrillen”, som benyttes af mange dansegrupper i Danmark. Vi har udgivet 8 dansebøger med folkedanse og gamle baldanse.

Vi har tidligere ligeledes haft en omfattende kursusvirksomhed i folkedans og 1800-tals baldanse - både i Danmark og i udlandet.

K

 

 © Pia & Per Sørensen | 6000 Kolding| piaper@stofanet.dk

motiv