Aage Vonsild

1916-1997

ved
Per Sørensen

Aage Vonsild blev født d. 16-10-1916 i Århus.

Aage Vonsild døde d. 16-8-1997 i Århus.

Forældrene var Billedskærer Hans Jensen Vonsild og Ane Marie Rohd.

Aage Vonsild blev gift med Sonja Kristine Sørensen d.9-4-1944.

Allerede i skoletiden var Aage Vonsild en habil tegner. Han kom dog i lære som mekaniker efter faderens ønske, så der var et ordentlig håndværk at falde tilbage på. Som udlært mekaniker prøvede Aage Vonsild lidt af hvert i perioden 1936-1939, bl.a. arbejdede han hos sin broder, der var blikkenslager. Efter soldatertiden begyndte han så endelig på tegneskole i Århus, hvor han gik i 2 år. Da han blev færdiguddannet tegner, drog han til København, hvor han blev ansat som tegner ved forskellige reklamebureauer.

I 1950 rejste Aage Vonsild tilbage til Århus, hvor han fik ansættelse som reklametegner på reklamebureauet Weber & Sørensen.

Fra 1960 til 1965 var Aage Vonsild freelance tegner, hvorefter han fik ansættelse som tegnestuechef på Aarhus Stiftstidende. På avisen blev han, til han gik på pension i 1983.

Det er blevet til mange reklamer i tidens løb, bl.a.  de i tiden kendte Kawo reklamer for dameundertøj. Aage Vonsild har også tegnet påklædningsdukker.

På postkortområdet kendes, af mig, kun de 7 fantastiske, pikante Pin-Up Piger, som reklamerer for Skylon knallerten. Skylon knallerten var en dansk produceret knallert, der kun fik en kort levetid, idet den kun blev produceret fra 1953-1965 i Randers og Århus.

Tusind Tak til Kim Vonsild for venlig imødekommenhed og for tilladelsen til at skrive denne lille biografi om faderen - og mange tak til "påklædningsdukkedamerne", Solveig Hoberg og Kis Eg, der først kom på sporet af Aage Vonsild.

Aage Vonsild ser på dagens reklamer til Aarhus Stiftstidende


 

 

 

 

 

 

Foto tilhører familien
Forskellige eksempler på signaturer

Reklame "Hjemmet" nr. 20 1954

Skylon Pin-Up Pige nr. 1

Tilhører Per Sørensen

Skylon Pin-Up Pige nr. 2

Tilhører Per Sørensen

Skylon Pin-Up Pige nr. 3

Tilhører Per Sørensen

Skylon Pin-Up Pige nr. 4

Tilhører Per Sørensen

 

Skylon Pin-Up Pige nr. 5

Tilhører Per Sørensen

Skylon Pin-Up Pige nr. 6

Tilhører Per Sørensen

Skylon Pin-Up Pige nr. 7

Tilhører Per Sørensen

 

 

      © Per Sørensen | 6000 Kolding | piaper@stofanet.dk 

Nissegalleri