Bo Bojesen

1923-2006

ved
Per Sørensen

Bo Bojesen blev født d. 22-3-1923 i Aabenraa.

Bo Bojesen døde d. 14-11-2006 i Hillerød.

Forældrene var Boghandler Harald Bojesen og Anna Kathrine Nielsen.

Bo Bojesen blev gift med Ingrid Rode d. 5-8-1944 i København.

I 1942 kom Bo Bojesen ind på Kunsthåndværkerskolen i København på reklamelinjen og blev uddannet i 1944 som reklametegner. Samme år begyndte han at tegne for "Mandens Blad".

I 1946 blev Bojesen bestilt til at lave nogle tegninger i forbindelse med nogle sportsbegivenheder for dagbladet Politiken. Her fik bladet øje for, hvilken genial, satirisk tegner, Bo Bojesen var. Dette førte til et livslangt samarbejde mellem Bojesen og Politiken, der begyndte i 1947 og sluttede i 1992.

Bojesen var, om nogen, manden, der i sine stregtegninger formåede at skildre danskerne på godt og ondt gennem næsten 50 år. Gennem mange år var der daglige tegninger i Politiken, hvor dansk politik og samfundsliv blev skildret på en kærlig, satirisk måde. Bojesen blev umådelig populær for sine tegninger i den danske befolkning.

Han tegnede til de fleste, danske satirehefter - bl.a. Blæksprutten og Svikmøllen, og han har illustreret utallige bøger med sine morsomme tegninger.

Mange af hans tegninger blev publiceret i "Årets tegninger fra Politiken", som blev udgivet fra 1949-1992. Disse hefter var én af gaverne, der lå under mange juletræer i de danske hjem.

Postkortområdet:

Det er egentligt ganske få postkort, der er fremstillet, når man tænker på, hvilken popularitet Bo Bojesen havde. Undtaget er dog tandlæge-kortet, som er kommet i mange tusind oplag. De få postkort, der findes, er dog en værdig repræsentant for den tegnestil, han havde, og som vi alle mindes med glæde.

 

 

 

 

 

Forskellige eksempler på signaturer

 

 

Postkort

Socialistisk Folkeparti

Sendt d. 18-2-1963

Tilhører Per Sørensen

Postkort

Udgivet af "Aldrig mere Krig"

Sendt d. 21-1-1969

Tilhører Per Sørensen

Postkort

Nationalhistorisk Museum

Ubrugt

Tilhører Per Sørensen

Reklamekort

Byggecentrum

Sendt d. 31-12-1952

Tilhører Per Sørensen

 

Postkort

Bog-reklame

Ubrugt

Tilhører Per Sørensen

Postkort

Uden Forlag

Sendt 19-12-1954

Tilhører Per Sørensen

Postkort

Tandlægekort

Sendt

Tilhører Per Sørensen

 

 

      © Per Sørensen | 6000 Kolding | piaper@stofanet.dk 

Nissegalleri