Verner Larsen

1915-XXXX

ved
Per Sørensen

Verner Larsen er født d. 17-5-1915 i Vester Skerninge.

Verner Larsen blev gift med tegneren Inge Mortensen d. 23-6-1940.

Verner Larsen blev uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København i 1935.

Efter uddannelsen underviste han på samme skole i skrifttegning i nogle år, hvor han også traf sin sin kone Inge.

Inge og Verner Larsen blev et kendt tegnerpar, og Verner Larsen har karakteriseret sit kunstnerliv med Inge som en gave, fordi det var dem muligt at kunne arbejde sammen i så mange år.

Inge Larsens karriere blev illustration af flotte damer og herrer til de danske ugebladsnoveller, og de mange, der læste ugebladene i 1940-50-60´erne, har stiftet bekendtskab med hendes smukke tegninger - med signaturen Ingel.

Verner Larsens egen karriere fortsatte med, at han bl.a. har været ansat hos Egmont H. Petersens Kongelige Hof Bogtrykkeri, Bucktruups Klichefabrik i Århus, Nordisk Erhvervsreklame i Odense og i 30 år, fra 1946-1976, på Gutenberghus Reklamebureau i København som tegner og Art-director.

Verner Larsens arbejde bestod i at tegne reklamer for de store undertøjfirmaer, og mange smukke og stilfulde, langbenede og sorthårede piger er blevet tegnet til disse reklamer; men han lavede også illustrationer til romaner og noveller samt forsider til "Hjemmet" og "Alt for Damerne" og illustrationer til en del bøger. Et særlig kapitel i Verner Larsens tegnerliv er de mange påklædningsdukker, han i tidens løb har tegnet - særlig Ota-dukkerne på havregrynspakkerne har han lavet over 100 af, og mange påklædningsdukkesamlere samler netop på hans fine dukker.

Inge og Verner Larsen fik datteren Ann-Bett (gift Zachariassen). Hun arvede tegnergenet fra sine forældre og kom på Kunsthåndværkerskolen i 1965. Siden har hun arbejdet som designer med bl.a. broderi og filt, og gennem en årrække har hun været med til at lave den nissebog, som "Hjemmet" bringer hvert år. Ligeledes har hun for nylig lavet forskellige julehåndarbejder til ugebladet "Søndag".

På postkortsiden er vi begunstiget af 8 dejlige postkort - 4 julekort og 4 lidt "vovede" nytårskort - der på bedste vis repræsenterer de smukke damer, Verner Larsen har teg-net - De 4 nissedamer er usignerede og de 4 nytårskort er med pseudonymet Milton.

Tusind tak til Verner Larsen og datteren, Ann-Bett Zachariassen, for venlig imødekommenhed og for tilladelsen til at skrive om Verner Larsen - og mange tak til Solveig Hoberg for tilladelsen til at benytte, hvad hun tidligere har skrevet om illustratoren.
 

 

 

 

 

 

Forskellige eksempler på signaturer

Uddrag fra 1950´erne af en artikel om illustratoren Verner Larsen:

 "Man finder en yndig pige, en killing, en god situation og begynder at fotografere.

Resultatet er charmerende, og så er man nået halvvejen. Resten foregår ved teg-

nebrættet. Her forbedres alle kurver, Glamour-glasur påføres, og pin-uppen er fær-

dig, parat til at vandre ud, og sælge alt"

 

Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen
Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen Tilhører Per Sørensen

 

      © Per Sørensen | 6000 Kolding | piaper@stofanet.dk 

Nissegalleri