Om "Danske Postkortkunstnere"

Jeg hedder Per Sørensen og har været samler hele livet. Jeg startede med at være juniormedlem af den lokale frimærkeklub. Da jeg var ca. 15-16 år, stoppede jeg med det og begyndte at interessere mig for dansk kunst. Særlig de danske tegnere og andre satiriske kunstnere har haft min interesse, så jeg har set på signaturer i mange år. Samtidig er jeg meget historisk interesseret og kender til de redskaber, der skal til for at begå sig på arkiverne i forbindelse med bl.a. slægtsforskning.

Da jeg så for nogle år siden begyndte at interessere mig for postkort, fandt jeg hurtigt ud af at kombinere min interesse for historie med min interesse for tegnere af danske postkort. Særlig da jeg opdagede, at vi i Danmark, til forskel fra Norge og Sverige, ikke har nogen, der virkelig har interesseret sig for de danske postkortkunstnere. Jeg har, i min færden rundt i Danmark de sidste år, fundet ud af, at der er mange uudforskede personer indenfor de danske postkortkunstnere. Der er også mange samlere, der tror, det er en anden kunstner, der har tegnet postkortet, end det rent faktisk er tilfældet – det vil jeg nu prøve at råde bod på så meget, som tiden nu rækker.

Efterhånden, som jeg får kunstnerne lagt ud på siden, er der sikkert nogle, der vil undre sig J.

Jeg vil gerne takke alle de ”gamle”, garvede postkortsamlere, der har været behjælpelige med at svare på alle mine spørgsmål. Mange af disse garvede samlere har en fantastisk viden indenfor postkortområdet, og det har været til stor inspiration for mig.

Hvis du har nogle postkort, tegnet af danske kunstnere, du gerne vil af med, er jeg måske køberen, skriv da venligst en mail.

 

 

©  Per Sørensen | 6000 Kolding | piaper@stofanet.dk